Ik geloof in Biodiversiteit; een verscheidenheid aan levensvormen binnen een eco-systeem. Het is bewezen dat een zo gevarieerd mogelijke leefomgeving overleeft in crisissituaties. Niet alleen filosofen op een hoop, en niet alleen wetenschappers, niet alleen boeren. Maar samen bouwen aan die gezonde samenleving. En daarom zit ik in Vaartbroek. Een wijk die soms wordt weggezet als broedplaats voor criminaliteit en vandalisme. Maar hoe krijg je nou de mensen in deze wijk mee? Hoe kunnen we die connectie maken? Dat is mijn grote uitdaging. Door mijn winkeltje zichtbaar te maken, termen als biologisch, duurzaam, streekproducten letterlijk op de kaart te zetten, laat ik mensen proeven van de mogelijkheden en creëer ik daarmee een stukje bewustzijn.
De locatie is tevens te huur. Het is een mooie plek om jouw activiteit te marineren in dit stukje bewustheid. Om een koppeling te maken met gezond eten en biodiversiteit. Een lichte en open ambiance met ruimte voor eigen invulling. Een combinatie met eten en drinken is vanzelfsprekend mogelijk.
Iets te vieren? Misschien zijn wij een mooie optie. Wij nemen alles uit handen, verwennen jouw gasten met biologische smaakfestijnen uitgeserveerd met lekkere verhalen over achtergrond en bereidingswijze. Het verhaal over hoe we bijvoorbeeld de tijd nemen voor dingen, tijd voor groeiprocessen, bereidingen en uiteraard het eten zelf. Laat jouw gasten smikkelen van beproefd eten en inspireer ze!
Begrijpen waar eetpatronen vandaan komen, dat is waar ik me graag voor wil inzetten! In plaats van panisch zoeken naar superfoods, eetrestricties je nieuwe standaard maken, begrijpen waar ons eten vandaan komt. Want dan kun je ook bewuste keuzes maken. Keuzes die echt bij je passen. Wat vind wel je wel oke. Wat vind je niet oke.
Ik wil laten zien dat lekker, professioneel klaargemaakt eten ook gewoon eerlijk kan zijn. Kolen, Linzen, Bonen, Penen. Zonder vlees. Het is ‘de keuken van de armen’. Supergezond, maar met een impopulair imago. Landheren aten vlees en exclusieve groenten, daardoor telde je mee en kon je laten zien dat je welvaart genoot. En dat is een reden waarom ons huidige eetpatroon is zoals die is en we lokale groenten associëren met armoede.
En dus Inge’ Eettafel!
Elke 3e donderdag van de maand kun je aanschuiven aan een lange tafel en geniet je 3 gave inspirerende gangen voorzien van een inleidend verhaal betreft bereidingswijze en achtergrond van de gerechten. En het leuke is, je deelt de tafel met andere geïnteresseerden variërend in afkomst, leeftijd en beroep. Biodiversiteit ten top!